Forfatter Ditte Wiese

TV-serien - Og så drukner jeg...

Sammen med produktionsselskabet F-Film arbejder jeg på at lave "Og så drukner jeg ..." til en TV-serie til unge.


Den slags er en lang og spændende proces. Faktisk tog vi de første skridt i 2020.


Det er mig, der er hovedforfatter på manuskriptet. Det i sig selv har været utrolig spændende, for det er jo en helt anden måde at skrive på end til litteratur. Samtidig er det også en anden måde at fortælle på.
Den kontrakt man indgår med en læser om at investere sin tid i en roman, er meget anderledes end den, man indgår med en seer. Der skal ske mere, hurtigere. Det skal være til at afkode, selvom man lige kommer til at kigge på sin telefon også.
TV-serien bliver altså ikke helt ligesom bogen, men kernehistorien om Josephine, der prøver at være perfekt og ligger under for et stort pres, er den samme.


Som en del af arbejdet har F-Film og jeg lavet workshops med forskellige gymnasieklasser: Mellem virkelighed og fiktion.


Her har vi arbejdet med brug af sociale medier i et ungeliv, og de unge har læst med på dele af manuskriptet og kommet med input til dialoger og scener.


Det har været utrolig sårbart for mig at vise noget, jeg godt ved ikke er færdigt og som jeg selv er ny i. Men det har også været virkelig sjovt og meget meget lærerigt.


Hvornår serien kommer? Det ved vi simpelthen ikke. Det er som sagt en lang proces, men jeg lover, at du ikke er i tvivl, når det sker.


Har du en skoleklasse
som arbejder med forskellige
måder at fortælle historier
eller har lyst til at høre mere om processen med at skrive til forskellige
medier, så kan jeg lave en workshop
eller foredrag til dine ønsker